Domača predelava sadja v sok, kis in suho sadje
Kmetijsko gozdarski zavod Kranj, oddelek za kmetijsko svetovanje Izpostava Radovljica vabi na delavnico: Domača predelava sadja v sok, kis in suho sadnje
v torek, 8. oktobra 2019 od 9.00 do 13.00 ure,
na kmetiji pri Tominc – Frelih, Brezje 21, 4243 Brezje.
V uvodnem delu bo specialist za sadjarstvo in predelavo sadja, g. Martin Mavsar, univ.dipl.inž.agr. predstavil tehnologijo predelave sadja v sok in kis, koordinatorka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti, ga. Tatjana Kmetič Škof, univ.dipl.inž.agr. pa tehnologijo sušenja sadja. V nadaljevanju si bomo pogledali praktični prikaz, kjer vas bomo seznanili s postopki pranja, mletja, stiskanja, pasteriziranja in polnjenja v steklenice. Prav tako bomo predstavili postopke sušenja sadja.
Zaradi lažje izvedbe so potrebne prijave, do vključno petka, 4.10.2019 pri Ani Beden 051 684 163, ana.beden@kr.kgzs.si ali pri Vanji Bajd Frelih 04 511 27 01, vanja.bajd-frelih@kr.kgzs.si
Delavnica se izvaja v okviru javnega kmetijskega svetovanja, v sodelovanju s strokovnjaki KGZS - Zavod Novo mesto in je brezplačna.
Vljudno vabljeni!
Ana Beden, dipl.inž. zoot., svetovalka za KDDD
Vanja Bajd Frelih, univ.dipl. inž.zoot., koordinatorka za KDDD